Opnieuw een lenteachtig weekend!

Zonnige winterdag

Wie dit weekend wederom van het lenteachtige weer wil genieten heeft geluk! Het belooft net zoals vorige week een zeer zacht weekend te worden met op zaterdag temperaturen van 12 tot 14 graden. Het is droog en er staat weinig wind, dus het is uitstekend weer om naar buiten te gaan. Zondag is het zonnig, maar niet zo lekker warm als vorige week.

De komende dagen loopt de temperatuur iets op. Zaterdag wordt een zonovergoten dag en het kwik stijgt naar de 12 graden aan de kust en in het oosten tot 14 graden in het centrum. Er staat weinig wind waardoor de zon extra aangenaam aanvoelt. In het hele land kan genoten van dit heerlijke zeer zachte weer. De normale maximumtemperatuur voor deze tijd van het jaar is een graad of 6. In de Ardennen is het wat frisser met een graad of 10, maar ook hier is het lekker in de zon.

Zondag begint koud met in de vroege ochtend een temperatuur van 0 tot 3 graden en in het binnenland kans op een paar graden vorst. De dag verloopt zonnig, maar ’s middags wordt de zon in het westen wat waterig. Het is iets koeler dan zaterdag, maar wel zacht met maxima van 10 tot 12 graden.

Met deze maximumtemperaturen is het 3 tot 6 graden minder zacht dan het afgelopen weekend. Toen werd het 13 aan de kust tot 17 graden in Namen. Maar er kan nog steeds genoten worden van het zonnige weer op het terras of tijdens een heerlijke wandeling.

Blijft het lenteachtig?

Volgende week is er ook ruimte voor de zon, maar de bewolking neemt wel iets toe. De kans op regen is klein en de maximumtemperatuur komt uit op 9-14 graden.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Vroege lente in België 2019 Bart Goudeseune

Het was vandaag de warmste februaridag ooit gemeten. In Ukkel klom het kwik tot 18,8 graden. Toch is geen sprake van een …
Lees meer...

 
Wintersport in de Alpen

Komende dagen is het in Oostenrijk wat meer bewolkt en vrijdag kan regionaal wat neerslag vallen. In Frankrijk, Zwitserland en …
Lees meer...