Eerste weekend januari zacht en wisselvallig

weerfotoBE0201

In het laatste weekend van de kerstvakantie is het bewolkt met vrijdag regen. Zaterdag trekken buien over het land, maar zondag blijft het droog. De temperatuur ligt in het eerste weekend van januari tussen 6 en 11 graden. Januari is weliswaar begonnen, maar de winter is nog ver weg.

De kerstvakantie gaat het laatste weekend in met regen. Na deze grijze en vrij koude donderdag stijgt de temperatuur vanavond en vannacht geleidelijk verder naar uiteindelijk 9-11 graden vrijdagochtend. Daarbij neemt vannacht de kans op regen toe. Morgen wordt een natte dag met regelmatig regen. Toch zijn er ook droge perioden en aan het eind van de dag kan in het westen de zon nog doorbreken.

Zaterdag trekken wolkenvelden over het land en komt het tot enkele buien. In de Ardennen is bij de buien kans op smeltende sneeuw. Tussen de buien door schijnt ook af en toe de zon en later op de dag wordt het aandeel van de zon groter. De temperatuur stijgt naar 7-8 graden, maar door een matige tot vrij krachtige westen- tot noordwestenwind voelt het kouder aan met een gevoelstemperatuur van 2-5 graden. In de Ardennen en Hoge Venen wordt het niet warmer dan 3-4 graden.

Droge, maar regionaal grijze zondag

Zondag wordt een droge, maar grijze dag met in de ochtend op veel plaatsen mist. De mist verdwijnt langzaam. Regionaal en dan zeker landinwaarts kan het lang mistig blijven. In het westen breekt de zon door en stijgt het kwik naar een graad of 7. In mistige gebieden wordt het niet veel warmer dan een graad of 3.

Volgende week neemt de wind in kracht toe en wordt het wisselvalliger. De temperaturen komt op een hoger niveau uit en stijgt halverwege de week naar 9-12 graden. Daarmee is het duidelijk zachter dan de 4-6 graden die gebruikelijk is voor de tijd van het jaar.

Lees de actuele weersverwachting.

Foto: Ben Saanen

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
vallende sterren

Dit weekend zijn de vallende sterren van de Boötiden te zien. Op zaterdag 4 januari kunnen op het hoogtepunt ongeveer …
Lees meer...

 
Goed wintersportweer

De Alpen krijgen in januari waarschijnlijk te maken met minder neerslag dan normaal en het is vaak zacht voor de …
Lees meer...