Lokale onweersbui bij etappes in de Pyreneeën

TdF: Etappe 19 Lourdes - Laruns

Dit weekend is in de Pyreneeën kans op lokale onweersbuien. De kans dat het peloton te maken krijgt met een bui is zaterdagmiddag iets groter dan zondagmiddag. 

Zaterdag start de etappe in Tarbes. De finish is op de top van de legendarische Tourmalet. Het is een vrij korte etappe en daarom is de start pas om 13:45 uur. In Tarbes is het dan wisselend bewolkt, droog en circa 27 graden. Op de top van de Tourmalet (2115 meter hoogte) zal het eind van de middag circa 15 graden zijn. De finish wordt rond 17:00 uur verwacht.

Tijdens de etappe ontstaan in de regio lokale regen- en onweersbuien. Op veel plekken zal het echter droog blijven. De kans dat het peloton met een bui te maken krijgt is circa 25%. Vooral tijdens de laatste anderhalf uur van de etappe is deze kans aanwezig.

Ook zondag een kleine kans op een onweersbui in Tour de France

Zondag brengt de etappe de renners van Limoux naar Foix Prat d’Albis. Er staan vier bergen op het menu, maar ze zijn niet zo hoog als de Tourmalet. De etappe is wel beduidend langer dan die van zaterdag en start ook veel vroeger: om 12:10 uur. De finish wordt rond 17:30 verwacht. De kans dat het peloton een bui te verwerken krijgt is ongeveer 15% en deze kans is vooral aanwezig tijdens het laatste deel van de etappe.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Voor volgende week staat zeer heet weer op het programma. De heetste dagen worden waarschijnlijk woensdag en donderdag met op …
Lees meer...

 
Hittegolf in Spanje

In delen van Centraal- en West-Europa is het op het moment licht wisselvallig. In vrijwel geheel Zuid-Europa is het daarentegen …
Lees meer...