GP Frankrijk: zonnig raceweekend met hoge zonkracht

De achtste race van het seizoen is de GP van Frankrijk. Op het circuit van Le Castellet racen de coureurs hun 53 ronden onder droge condities. Daarbij schijnt de zon volop en moeten bezoekers rekening houden met een hoge zonkracht. Het wordt ook zeer warm met temperaturen die stijgen tot tegen de 30 graden op zondag.

De vrije trainingen op vrijdag, zowel rond het middaguur als in de namiddag, zijn een goede oefening voor het weer tijdens de race. Het blijft droog met een afwisseling van zon en sluierwolken. De temperatuur stijgt naar 27 graden.

Zaterdag tijdens de derde vrije training en ook tijdens de kwalificatie verandert er weinig. De zon schijnt wederom volop en het blijft droog. De temperatuur wordt een graadje hoger en stijgt naar 28 graden.

Tijdens de race zelf op zondag wordt het 29 graden en schijnt de zon volop. Bezoekers moeten rekening houden met een zeer hoge zonkracht. De UV-index is dit weekend 8-9 en dat betekent dat je zeer snel kan verbranden. Zeker bij zonkracht 9 verbrand je binnen 10 minuten.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Foto: EPA

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
weerfoto200619

De astronomische zomer start morgen nog met normale temperaturen voor juni. Het wordt 18-22 graden. De komende dagen wordt het …
Lees meer...

 
weerfoto130619

Zaterdag is het weerbeeld minder dan zondag. De zon schijnt weliswaar geregeld, maar het komt ook tot buien en daarbij …
Lees meer...