Zonovergoten en warm paasweekend

Voor wie het komende weekend nog even goed van de paasvakantie wil genieten heeft geluk! Het wordt stralend zonnig weer en het blijft droog. De maxima komen op de meeste plekken boven de 20 graden uit, lokaal kan het zelfs 25 graden worden. Er kan volop genoten van de zon, maar het gebruik van zonnebrandcrème is aan te raden.

Morgen is er weinig wind en schijnt de zon volop. Het is heerlijk lenteweer met maxima van 20 graden aan de kust en in de Ardennen en 21-24 graden in de rest van het land. Zaterdag wordt het weer net ietsjes warmer. Op een enkele wolkensluier na is het zeer zonnig en wordt het 20-22 graden in de Ardennen en 23-25 in Midden- en Laag-België. Direct aan zee kan het wel wat koeler blijven, doordat de wind in de loop van de dag iets meer vanaf zee komt. Iets verder landinwaarts is het wel heerlijk toeven met 18 graden.

Zeer zonnige paasdagen

Met Pasen is het uitstekend weer om lekker naar buiten te gaan. Wel is het verstandig om je goed in te smeren, want de huid is nog niet gewend aan de krachtiger wordende zonnestraling. Zondag is de UV-index 5, wat betekent een lichte huid binnen een half uur al rood kan kleuren. In het kustgebied en in de Ardennen is het iets koeler met 19-21 graden, in het overige deel van België wordt het 22-24 graden. Op Paasmaandag komen de maxima wederom uit op deze waarden, maar is er wel iets meer sluierbewolking.

Kans op hooikoortsklachten

Door het droge en zonnige weer neemt de hoeveelheid pollen in de lucht de komende tijd toe. Daarnaast worden er ook veel pollen vanuit Duitsland aangevoerd, omdat de wind veelal uit het oosten komt. Vooral mensen die allergisch zijn voor het pollen van de berk kunnen klachten krijgen, aangezien de berk sterk allergeen is en deze al enige tijd vol in bloei staat. Ook andere bomen produceren pollen, maar daar hebben veel minder mensen last van. De meeste grassoorten komen pas tot bloei in mei.

Geef een reactie via Facebook

Tags:
Saharazand Jannes Wiersema

Een grote wolk met Saharazand ligt momenteel boven ons land. Zolang het droog blijft merken we dit alleen aan extra …
Lees meer...

 

Voor zin heeft om deze paasvakantie lekker te kunnen genieten van zonnig lenteweer, heeft volgende week geluk. Na een fris …
Lees meer...