Zonnig Pinksteren met 20-25 graden

Pinksterbloem

Zowel op Pinksterzondag als op Pinkstermaandag is er veel ruimte voor de zon. Met op veel plaatsen maxima van 20-25 graden is het niet heet, maar wel aangenaam warm. Mensen die op deze dagen in de middag buiten zijn moeten tussen 12:00 en 15:00 uur rekening houden met zonkracht 6. Tot Pinksteren is het wisselend bewolkt, op de meeste plekken droog en is het een stuk frisser met maxima van 12-19 graden. 

Het pinksterweekend begint zaterdag met vrij veel wolkenvelden, maar in de middag is de zon steeds vaker te zien. In de Ardennen is kans op een lokale bui. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog. Het kwik stijgt naar een aangename 17-19 graden. Door een matige noordenwind blijft de temperatuur in de kustregio met 14-16 graden wat achter.

Met Pinksteren zoekt de wind de oosthoek op en daarmee wordt warmere lucht naar België geblazen. Het kwik stijgt naar 21-24 graden. Mogelijk wordt het in Limburg zelfs 25 graden! Aan de kust wordt het op Pinksterzondag 18 graden en op Pinkstermaandag 20 graden. In Vlaanderen is het beide dagen zonnig. In Wallonië, vooral in de Ardennen, is kans op een lokale onweersbui. Mogelijk komt er op maandag ook een bui in Limburg of het centrum tot ontwikkeling.

Ook na Pinksteren blijft het nog enkele dagen warm met 21-24 graden. De zon laat zich regelmatig zien en soms kan er een bui ontstaan.

Vandaag door de wind relatief fris

Vanochtend trekt over het oosten een brede band bewolking. In het midden en westen is het wisselend bewolkt. Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden en vooral in het westen enkele stapelwolken. Door een matige, aan zee vrij krachtige, noordenwind is het relatief fris. De middagtemperatuur varieert van 12 graden aan zee tot 18 lokaal in de Kempen. In de Ardennen en het centrum wordt het 14-16 graden.

Morgen wordt het 13 graden aan zee tot lokaal 19 in Limburg. Hiermee is het alweer iets warmer dan vandaag. De wind komt uit het noorden tot noordwesten en is overwegend matig.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Broeierig warm op de hoge venen verkleind

Een nieuwe episode van warm weer breekt aan. Morgen draait de wind naar de oosthoek en daarmee zit de temperatuur …
Lees meer...

 
Shining sun at clear blue sky with copy space

Van april tot en met september kunnen we op zonnige dagen veel vitamine D opdoen. Dit is belangrijk voor onze …
Lees meer...