Weersverbetering na buiig weekend

Noodweer in Nederland

Het wisselvallige weerbeeld van afgelopen week zet zich nog even door in het weekend. Het wordt 20-23 graden en dat zijn normale waarden voor deze tijd van het jaar. Naast zonneschijn en wolkenvelden komen  verspreid over het land ook buien voor. Maar laat je niet afleiden door icoontjes in weerapps met regendruppels: het valt allemaal best wel mee. Na het weekend is er beter weer op komst

De start van het weekend deze avond verloopt met prima zomerweer. Vanuit het westen trekken er wat wolkenvelden met stapel- en sluierwolken over het land. Tot aan zonsondergang blijft het droog en zonnig in het oosten van het land. Het koelt af tot ongeveer 21 graden. Kortom: een mooie zomeravond. Vanuit het westen wordt de bewolking geleidelijk dikker en kan in West-Vlaanderen wat lichte regen vallen .

Tweedeling in de nacht

In het westen en midden van het land verloopt de nacht naar zaterdag bewolkt en komen enkele buien voor. Geleidelijk neemt ook in het oosten de bewolking toe maar het blijft droog. In de Ardennen koelt het af tot 13 à 16 graden, elders een graad of 17.

Toenemende wisselvalligheid

Zaterdag begint met enkele buien in het hele land. In het westen komen de meeste droge periodes voor en is het met zo’n 22 graden aangenaam, zeker als de zon doorbreekt. Later in de namiddag trekken er vanuit het zuidwesten meer buien over het midden en oosten. Later in de avond krijgt ook het westen opnieuw met buien te maken.

De nacht naar zondag verloopt erg wisselvallig. Zeker is het oosten kan het best een tijdje regenen. Het koelt af naar 13-15 graden. De regen zet zondagochtend nog even door. De eerste opklaringen zullen in het westen van het land plaatsvinden. In het midden en oosten blijft het nog lange tijd regenachtig. Pas later in de avond en nacht naar maandag volgen opklaringen.

Paraplu voor Pukkelpop?

Festivalgangers op Pukkelpop zitten nog best gunstig qua weer omdat de meeste regen in het oosten van het land zal vallen. In de loop van zaterdag zullen er enkele buien overtrekken. Een paraplu of regenponcho zijn natuurlijk geen overbodige luxe. Pas in de loop van de avond en nacht worden de buien heviger. Zondagochtend is het nog regenachtig maar in de loop van de namiddag klaart het op. De afsluiting van het festival zal grotendeels droog verlopen.

Beter weer op komst

Na het weekend neemt de kans op buien geleidelijk af. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af maar de kans op een enkele bui blijft bestaan. Als de zon doorbreekt is het aangenaam weer. De temperatuur daalt iets tot 17 à 21 graden. De rest van de week is het prima zomerweer met een mix van zon, wolken en enkele buien.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
strandfoto

In grote delen van Europa wordt het de komende dagen prima zomerweer. Een groot hogedrukgebied zorgt boven West- en Centraal-Europa …
Lees meer...

 
Beautiful traditional Greek island Leros. Dodecanese. view of Agia Marina village and port

Een duidelijke scheidslijn tekent zich af van Zuidwest- naar Noordoost-Europa. Ten noordwesten van deze lijn, in het noordwesten van Europa, …
Lees meer...