Komende touretappes zomers warm

TdF: Etappe 13 Bourg d'Oisans - Valence

Er wordt komende dagen door Zuid-Frankrijk gefietst in de Tour de France. Morgen wordt een behoorlijk hete dag. In finishplaats Toulouse is het in de namiddag 30 graden. Donderdag trekt het peloton de bergen in en is kans op een lokale onweersbui. In Pau heeft vrijdag tijdens de tijdrit iedereen vrijwel dezelfde omstandigheden.

Morgen voert de rit van Albi naar Toulouse. Er is grote kans op een massasprint. Het is wisselend bewolkt met regelmatig zon en het blijft droog. Bij een matige noordwestenwind wordt het in de finishplaats circa 30 graden.

Kans op een onweersbui

Donderdag staat twee flinke bergen op het menu: de Col de Peyresourde en de Hourquette d’Ancizan, beiden van de 1ecategorie. Er is een mix van stapelwolken en zon. Lokaal komt het tot een onweersbui. De kans dat de renners met een bui te maken krijgen is circa 20%. In finishplaats Bagnères-de-Bigorre wordt het maximaal 22 graden.

Eerlijke omstandigheden in tijdrit

Vrijdag is er een tijdrit in en rond Pau. Het is zonnig en het wordt circa 27 graden bij een zwakke wind. Hierdoor zullen de omstandigheden voor alle renners vrijwel gelijk zijn.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Hittegolf in Spanje

In delen van Centraal- en West-Europa is het op het moment licht wisselvallig. In vrijwel geheel Zuid-Europa is het daarentegen …
Lees meer...

 
Bloedrode maan boven de Waddenzee

Vanavond zijn er op de meeste plaatsen brede opklaringen. Hierdoor is de gedeeltelijke maansverduistering vrijwel overal goed zichtbaar. Tussen 22:00 uur …
Lees meer...