Weekend warm met onweersbuien

De temperatuur liep de afgelopen week op en dit weekend wordt het zelfs nog een paar graden warmer. Op veel plaatsen komt de temperatuur boven de 20 graden uit. Met 17-22 graden is het zaterdag de warmste dag van de week. Maar zo mooi zonnig lenteweer als eerder deze week wordt het niet. Er ontstaan felle buien en daarbij is ook een klap onweer mogelijk. Tussen de buien door kan er even genoten worden van zonnige momenten.

Morgenochtend is er veel bewolking en in het noorden kan lokaal een spat regen vallen. In de zuidoostelijke helft is aanvankelijk veel ruimte voor de zon. In de namiddag staat er weinig wind en is er af en toe ruimte voor de zon. Daarnaast ontstaan er ook een aantal buien. De maxima komen uit op 14-15 graden aan de kust en in de Ardennen tot 16-17 in de rest van het land.

Warmteonweders

Zaterdagochtend kan er genoten worden van vrij zonnig lenteweer. De temperatuur loopt snel op. Rond het middaguur is het 14-17 graden in Wallonië en 18-20 graden in Vlaanderen. Aan de kust is het nog wel wat frisser met 15-18 graden. Gedurende de voormiddag ontstaan er stapelwolken.

In de namiddag zijn in het hele land flinke stapelwolken aanwezig. Daaruit ontstaan in de loop van de namiddag felle buien met kans op onweer. Er staat weinig wind en daardoor verplaatsende buien zich langzaam. Hierdoor valt plaatselijk veel regen in korte tijd, terwijl het even verderop droog blijft. In het oosten is de kans op een onweersbui het grootst. Tussendoor kan de zon wel heerlijk doorbreken. In combinatie met de zwakke tot matige wind is het dan prima weer om even naar buiten te gaan voor een boodschap. De maxima variëren van 16 graden in het zuidoosten van de provincie Luxemburg tot 22 graden in Limburg. In de avond neemt de kans op een bui af.

Zondag opnieuw buien

Zondag is het wederom vrij warm met een maximumtemperatuur van 16 graden aan zee tot 21 graden in Limburg. In de Ardennen wordt het 16-18 graden. De noorden- tot noordwestenwind is zwak tot matig. In de namiddag is er opnieuw kans op een aantal buien, vooral in het binnenland. De buien kunnen wederom gepaard gaan met onweer. Tussendoor kan de zon even heerlijk schijnen, vooral in het westen is zo nu en dan wat ruimte voor de zon. De meeste buien vallen in het zuidoosten. In de avond neemt de buiigheid af.

Volgende week droog?

Begin volgende week is het iets frisser en blijft de kans op een bui aanwezig. Op dinsdag komen de maxima uit op 16 graden op de Ardense toppen tot 19 graden in Limburg en Antwerpen. Daarnaast is er veel bewolking met weinig ruimte voor de zon.

Foto: Jannes Wiersema

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Bloeiend gras in de zomer

De piek van het hooikoortsseizoen komt eraan. Voor mensen die allergisch zijn voor het zeer sterk allergeen graspollen breekt een …
Lees meer...

 
Hoge zonkracht na het weekend

Haal je zonnebrandcrème maar vast uit de kast, deze week belooft het namelijk flink zonnig te worden! De temperatuur loopt …
Lees meer...