29 graden in de Kempen donderdag

Het lijkt wel zomer de komende dagen. Woensdag is het stralend weer en wordt het met 25 graden voor het eerst dit jaar zomers warm. Donderdag wordt het op uitgebreide schaal 25-26 graden en lijkt het wel hoog zomer. In de Kempen kan het zelfs 28-29 graden worden. Met zonkracht 5 is het raadzaam om je te beschermen tegen verbranding. Aan de kust is het met 16 graden koeler, maar ook daar is de zon fel.

De temperatuur gaat de komende dagen met stappen omhoog. Vanmiddag is het 14 tot 18 graden en morgen wordt het op veel plaatsen 20-21 graden. Daarbij wordt het ook veel zonniger dan vandaag.

Woensdag kunnen we voor het eerst dit jaar zomerse temperaturen van 25 graden verwachten. Vooral in Limburg wordt het warm en kan het zelfs ruim 26 graden worden. Daarbij staat een matige (zuid)oostenwind. Donderdag staat er minder wind en kan het in de volle zon op grote schaal 25-26 graden worden. In de Kempen wordt het nog warmer en zijn zelfs maxima van 28-29 graden mogelijk. Aan de kust wordt de wind ’s middags aanlandig. Hierdoor zal het niet warmer worden dan 22 graden en zodra de wind van zee waait koelt het af naar een graad of 16. Aan zee is het nog wat frisser.

Zonkracht 5

De zon wint deze tijd van het jaar snel aan kracht. Tijdens zonnige perioden kunnen we vanmiddag zonkracht 4 verwachten en daarmee is de kans op verbranden nog gering. Morgen wordt het zonlicht feller en moeten we ’s middags rekening houden met zonkracht 5. Tijdens het zonnige en warme weer van woensdag tot en met vrijdag hebben we te maken met een zonkracht van ruim 5. Na een half uurtje onbeschermd zonnen kan je huid hierdoor al rood beginnen te kleuren. Het is dan ook raadzaam antizonnebrandmiddelen te gebruiken, zeker als je deze week van plan bent vaker in de zon te zitten.

Donderdagmiddag is aan de kust kans op een koele zeewind. Ook dan kun je verbranden, want de zonkracht is niet afhankelijk van de temperatuur. Het nadeel van de koelere lucht is dat je niet voelt dat de zon zo fel is.

In het weekend daalt de temperatuur naar 16 tot 22 graden. Daarmee is het minder warm, maar nog altijd veel warmer dan de normaal van 14 tot 17 graden. Er verschijnen wolkenvelden, maar de zon laat zich nog regelmatig zien en het blijft zeer waarschijnlijk droog.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Zon Bart Goudeseune

Tot en met vrijdag schijnt de zon uitbundig en kunnen we in de zon veel vitamine D opdoen. Tussen 12 …
Lees meer...

 
Za_01_April_2017_Janes_Wiersema_001_3600_x_2023

Flinke hoeveelheden Saharazand trekken komende dagen over Centraal-Europa. In  Zuidoost-Frankrijk en grote delen van Italië is de zon veel minder fel en is …
Lees meer...