Droog zomerweer in Melbourne bij GP Australië

Het weer speelt zondag geen rol van betekenis bij de GP Formule 1 in Melbourne. In de Australische stad is het namelijk vrij zonnig, droog en zomers warm. Het is dus vooral ideaal weer voor de toeschouwers.

Wanneer de race om 6:00 uur Belgische tijd begint is het een graad of 28 in Melbourne. Daarmee is het ook meteen het warmste moment van de dag. Tijdens de race koelt het langzaam af en aan het eind van de race is het 26 graden. De luchtvochtigheid is met circa 40% vrij laag en daardoor is het voor het gevoel aangenaam zomerweer. Een matige zuidenwind brengt enige verkoeling voor de toeschouwers.

Coureurs en toeschouwers kunnen genieten van de middagzon. Ook trekken enkele wolken over het circuit. Het blijft droog en daarmee zijn de weerscondities ideaal voor coureurs die van een droog wegdek houden.

Foto: EPA

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Di_24_April_2018_Jannes_Wiersema_023_oi45d3

Juist wanneer de astronomische lente begint, breekt een periode met relatief warm, droog en vrij zonnig weer aan. Donderdag en …
Lees meer...

 

Het lenteachtige weer begint pas volgende week en dit weekend kunnen we regen verwachten. Toch valt op beide dagen vooral …
Lees meer...