Intrede Sinterklaas verloopt fris

Sinterklaas2

Komende zaterdag om 13:00 uur meert Sinterklaas aan bij het ponton aan het Steenplein. Het is dan waarschijnlijk nog droog met veel bewolking en mogelijk een glimp van de zon. Tijdens de stoet naar de Grote Markt stijgt de kans op een bui naar circa 50%. Neem dus voor de zekerheid een paraplu mee. Ook is het belangrijk om warme kleding aan te trekken. De gevoelstemperatuur ligt rond 5 graden.

Onder invloed van een hogedrukgebied is het vrijdag een prima najaarsdag met droog weer, wolkenvelden en zonnige perioden. Helaas krijgen we zaterdag te maken met een luchtdrukdaling. Vanuit Nederland naderen in de loop van de dag buien. Hoe laat de eerste buien precies aankomen in het noorden van ons land is nog niet duidelijk.

Wel zien we de kans op neerslag duidelijk toenemen. Tot 13 uur bedraagt de kans op een bui 25%. Tijdens de tocht van de goedheiligman door Antwerpen stijgt de kans op regen naar 55%. We raden dus aan om voor de zekerheid een poncho mee te nemen, maar er is dus hoop dat deze in de tas kan blijven.

Antwerpen Sinterklaas weersverwachting

Na een mooie vrijdag en zaterdagochtend neemt halverwege zaterdagmiddag de kans op een bui toe.

Guur weertype

Het is ook verstandig om een warme jas aan te doen als je de intrede in Antwerpen of een andere plaats bezoekt. Het wordt namelijk een waterkoude zaterdag. Er staat een vrij stevige westenwind die koude lucht aanvoert. Het wordt maximaal 9 graden, maar het voelt aan als hooguit 5 graden. Tijdens een eventuele bui is het nog een paar graden frisser.

Hoe zuidelijker je morgen in het land bent des te kleiner is de neerslagkans. Op andere plaatsen waar Sinterklaas zijn intrede doet, ziet het weerbeeld er dus gunstiger uit dan in Antwerpen.

Vorig jaar was het kouder

In 2016 vond de Sinterklaasintocht op 12 november plaats. Daarbij was het slechts een graad of 5 en veroorzaakte een gure zuidoostenwind gevoelstemperaturen rond of zelfs iets onder het vriespunt. In Antwerpen bleef het grotendeels droog. Vooral in het westen viel wel regen.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Storm

In Zuid-Italië en op het Griekse vasteland is vanwege zware regen- en onweersbuien code oranje van kracht. De depressie die …
Lees meer...

 
kids-600x300

Afgelopen dagen is veel sneeuw gevallen in de Alpen. Op een aantal pistes wordt al geskied, maar veel skigebieden zijn …
Lees meer...