Zomerse warmte later in deze week

junges paar isst eis in einem café


Na een aantal dagen met relatief koel zomerweer wordt het komende dagen warmer. Vanaf woensdag wordt het landinwaarts regionaal zomers met maxima rond 25 graden. Komend weekend gaat de temperatuur nog wat omhoog met in het centrum en de Kempen 27-28 graden en begin volgende week is lokaal een tropische 30 graden mogelijk. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon, stapelwolken en af en toe een onweersbui.

Deze namiddag is er veel bewolking en op veel plaatsen wordt het niet warmer dan 18 graden. Morgenmiddag is er meer ruimte voor de zon en liggen de maxima met 20-24 graden rond normale waarden voor juli.

Zomers met een onweersbui

Woensdag is het zonnig, maar ontwikkelen in de loop van de dag stapelwolken. In het oosten is kans op een lokale onweersbui. Het wordt 22 graden aan zee en 24-26 graden in het centrum en de Kempen. Donderdag staan wat meer buien op het programma en wordt het opnieuw 22-26 graden.

Begin volgende week mogelijk tropisch

De dagen daarna wordt het geleidelijk warmer met vanaf zaterdag landinwaarts maxima rond 27 graden. Mogelijk komt de temperatuur begin volgende week nog iets hoger uit met in de Kempen lokaal 30 graden.

Zaterdag is nog kans op enkele onweersbuien. Zondag en begin volgende week is het waarschijnlijk droog met veel ruimte voor de zon. Mogelijk volgen later volgende week weer (onweers)buien.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Bloedrode maan boven de Waddenzee

Vanavond zijn er op de meeste plaatsen brede opklaringen. Hierdoor is de gedeeltelijke maansverduistering vrijwel overal goed zichtbaar. Tussen 22:00 uur …
Lees meer...

 
A lunar eclipse occurs when the Moon passes directly behind the Earth

Dinsdagavond is bij voldoende opklaringen vanuit ons land een gedeeltelijke maansverduistering te zien. Tussen 22:00 uur en 2:00 uur komt …
Lees meer...