Aangenaam pinksterweekend op komst

Kajakken zonnig en warm weer

Het pinksterweekend lijkt vrij zonnig en aangenaam warm te verlopen. Na een dip op donderdag en vrijdag met maxima van slechts 13-18 graden zit de temperatuur vanaf zaterdag weer in de lift. Met Pinksteren is de kans groot dat de thermometers 19-22 graden aanwijzen. Daarbij heeft de zon een hoofdrol. Ook vandaag kunnen de zomerliefhebbers genieten van zon en warmte. Het wordt 20 graden in de Ardennen tot 26 in de Kempen.

Deze namiddag is het in de kuststrook, door wind van zee, relatief fris met maxima van 17 graden. Elders is het zomergevoel compleet met van Oost-Vlaanderen tot in de Kempen 23-26 graden. Wel is het oppassen geblazen voor de krachtige zon. Met zonkracht 6 kan een onbeschermde huid al in 15-20 minuten verbranden.

Morgen doet het zomerachtige weer een stapje terug. De wind zoekt de noordhoek op en blaast daarmee koele lucht vanaf de Noordzee over ons land. Het wordt 13-16 graden in West-Vlaanderen, 17-20 in de Ardennen en 20-22 in het centrum en noorden. Het waait vrij krachtig in het binnenland tot krachtig aan de kust. Daardoor voelt het een stuk frisser aan dan vandaag. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en vooral in de oostelijke helft is kans op buien.

Koelere episode van korte duur

Net als vorige week donderdag belooft ook deze donderdag de koelste dag van de week te worden. Het kwik stijgt naar 13-17 graden en er staat een stevige noordelijke bries. Hiermee is het een paar graden frisser dan normaal halverwege mei.

Het pinksterweekend verloopt overwegend droog en vrij zonnig. Vooral in de Ardennen is kans op een enkele bui. De temperatuur loopt wat op ten opzichte van donderdag en vrijdag. Zaterdag wordt het 15-20 graden en zondag 17-22 met de hoogste waarden in Limburg. Op maandag wordt het 19-22 graden en is er, naast veel zon, landinwaarts ook kans op een bui.

Foto: Bart Goudeseune

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Shining sun at clear blue sky with copy space

Van april tot en met september kunnen we op zonnige dagen veel vitamine D opdoen. Dit is belangrijk voor onze …
Lees meer...

 
Mutter, Tochter, Pferd

Moederdag verloopt op de meeste plaatsen bewolkt en vooral in het noorden en oosten is de kans op een bui …
Lees meer...