Pukkelpop: wisselvallig festivalweer op komst

Houd je poncho paraat, want deze editie van Pukkelpop verloopt wisselvallig. Vooral zaterdag verwachten we veel buien in Kiewit. Gelukkig is op vrijdag en zondag slechts een enkele bui mogelijk en is het tijdens droge perioden heerlijk festivalweer. Een goedmakertje voor de natte zaterdag.

Donderdag overdag trekken buien over Kiewit en daarbij kan het in de tweede helft van de namiddag onweren. Tussen de buien door zijn er droge perioden en kun je mooi je tentje opzetten. Wanneer het festival ’s avonds van start gaat, verdwijnen de buien en klaart het op. Het koelt snel af, dus vergeet niet om een vest mee te nemen.

Zalig weer op eerste festivaldag

De eerste échte festivaldag van Pukkelpop brengt meteen perfect festivalweer. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en er kan een enkele bui ontstaan. Een groot deel van de tijd is het droog en kun je genieten van de muziek en het lekkere weer. In de loop van de dag neemt de bewolking wel toe en in de nacht stijgt de buienkans.

Natte zaterdag

Zaterdag brengt totaal ander weer dan vrijdag. Er trekken namelijk heel wat buien over Kiewit. De hemelsluizen openen zich soms wagenwijd en het kan zelfs onweren, maar er zijn ook droge perioden. Wanneer de meeste regen precies valt is nog onzeker. Ondanks de regen is het met maximaal 23 graden niet fris. Ook tijdens het avondprogramma en in de nacht is de kans op buien groot en komt je poncho goed van pas.

Het zalige weer keert terug!

Zo nat als zaterdag, wordt het zondag gelukkig niet. Zondagochtend trekken de meeste buien weg en in de namiddag is er een mix van zon, stapelwolken en sluierwolken. Er kan een enkele bui ontstaan. Voor het gevoel is het frisser dan zaterdag, dus een vestje kan van pas komen. Zondagavond koelt het snel af en is het lekker om iets warms aan te trekken. Maandagochtend is de kans groot dat je je tentje droog in kunt pakken.

Foto: EPA

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Beautiful traditional Greek island Leros. Dodecanese. view of Agia Marina village and port

Een duidelijke scheidslijn tekent zich af van Zuidwest- naar Noordoost-Europa. Ten noordwesten van deze lijn, in het noordwesten van Europa, …
Lees meer...

 

Slecht nieuws voor liefhebbers van droog, warm en zonnig zomerweer: komende tijd is het buiig, vrij koel en vaak ook …
Lees meer...