Overwegend droog weekend, daarna warmer

Zomers_weer_tijd_voor_terras_en_bbq

Het weer voor komend weekend ziet er vrij gunstig uit. Op een enkele bui in het binnenland na blijft het droog. Daarbij is er vooral zaterdagochtend en zondagmiddag regelmatig ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 20 graden. In de loop van volgende week wordt het weerbeeld zonnig en stijgt de kans op zomerse maxima van 25 graden of meer.

Zaterdag start droog en vrij zonnig. In de namiddag neemt de bewolking toe en vooral in het zuiden en oosten van het land is kans op een enkele bui. In Vlaanderen blijft het vrijwel overal droog. Bij een matige (zuid)westenwind wordt het 18 graden aan de kust tot 23 in Limburg.

Op zondag komt de middagtemperatuur uit tussen 16 graden in de Ardennen en 21 in de Kempen. In het westen en het centrum wordt het 18-20 graden. Het is wisselend bewolkt met vooral in de namiddag zonneschijn en het blijft op veel plaatsen droog. Als ergens een bui ontstaat, dan is dat in de oostelijke helft van het land. De wind is matig en waait uit het westen.

Zonnig zomerweer vanaf woensdag

Volgende week start wisselend bewolkt met soms een klein beetje regen. Koud is het niet met maxima van 18-23 graden. Vanaf woensdag wordt een hogedrukgebied bepalend voor het weer in ons land. Het wordt hierdoor overwegend zonnig en de temperatuur loopt verder op. In West-Vlaanderen en de Ardennen komt de middagtemperatuur uit rond 22 graden. In het centrum wordt het 23-25 graden en in Limburg en de Gaumestreek worden maxima verwacht van 25-27 graden.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Group Of Friends Having Outdoor Barbeque At Home

Na een rustig weekend met wolkenvelden en normale temperaturen krijgen we komende week maken met een hogedrukgebied. De kans op …
Lees meer...

 
lichtende nachtwolken

Komende nachten hebben we kans om lichtende nachtwolken te zien. Nadat de zon even voor 10 uur is ondergegaan kan …
Lees meer...