Komend weekend buien en in de middag ook zon

Het lenteachtige weer begint pas volgende week en dit weekend kunnen we regen verwachten. Toch valt op beide dagen vooral in de ochtend neerslag. In de middag kunnen we ook zon verwachten. Er zijn dan droge perioden, maar ook enkele buien. Zaterdag is met 13-14 graden de zachtste dag, zondag is het iets koeler en staat er minder wind. Prima weer om dan even naar buiten te gaan.

Vandaag is het onstuimig met een (vrij) krachtige wind (5-6 Bft). Aan de kust staat een harde wind (7 Bft). Het wordt 8-13 graden en er valt veel regen, in de namiddag wordt het buiig en zijn er ook droge perioden. De zon laat zich op de meeste plaatsen geheel niet zien, maar aan de kust is tegen de avond misschien wel een sprankje zon.

Zaterdag is het aanvankelijk grijs met perioden met regen. In de kustregio zijn zware windstoten mogelijk tot 85 km/uur. Ook in het binnenland is het onstuimig, maar met 13-14 graden wel zacht. In de middag is het op een enkele bui na droog en later breekt vanuit het zuiden de zon nog even door. De wind neemt dan in kracht af.

Zondag is het in de ochtend opnieuw grijs. Een regengebied trekt over het land en kan het plaatselijk even flink plenzen. Tegen de middag trekt de grootschalig regen weg. Er zijn buien en tussendoor kan de zon flink schijnen. De buien nemen geleidelijk af en in de avond is het op de meeste plaatsen droog. Het wordt een graad of 6 in Hoog-België tot een graad of 11 in Laag- en Midden-België. Daarmee is het iets koeler dan op zaterdag, maar er staat ook iets minder wind.

Regen verdwijnt

De dagen daarna neemt de kans op neerslag af en is er meer ruimte voor de zon. Maandag zijn er nog een paar buien, maar daarna blijft het waarschijnlijk droog. Door een frisse noordwestenwind wordt het niet warmer dan 5-10 graden, de dagen daarna loopt de temperatuur op naar 9-14 graden en wordt het lenteachtig weer.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Het weer speelt zondag geen rol van betekenis bij de GP Formule 1 in Melbourne. In de Australische stad is …
Lees meer...

 
formule 1 australië

Het raceweekend in Melbourne verloopt droog en vrij zonnig. Vooral op de racedag is het behoorlijk warm met circa 28 …
Lees meer...