Vrij koud en grotendeels droog weekend

Ben Saanen

Het weekend start zaterdag wisselend bewolkt met in het zuiden meer zon dan in het westen en noorden. In het westen is kans op een beetje regen, in de rest van het land blijft het droog. Het wordt 3-7 graden, maar door de matige zuidwestenwind is het voor het gevoel slechts 1-3 graden. Zondag is het wisselend bewolkt en droog. In Vlaanderen wordt het een graad of 7. Zondagavond neemt vanaf het zuiden de kans op regen toe. 

Zaterdag is er aanvankelijk veel bewolking en vooral in het westen kans op een klein beetje regen. In de loop van de dag breekt vooral in het zuiden en het centrum af en toe de zon door. Het wordt 3-4 graden in de Ardennen en 6-7 graden in Vlaanderen. Hiermee is het relatief koud. Gemiddeld komen de maxima in november uit op 5 graden in de Ardennen tot 10 in Vlaanderen.

In de nacht naar zondag kan het in het oosten en zuidoosten een graadje vriezen. In de Oostkantons kan het kwik dalen tot -4 graden.

Zondag zijn er aanvankelijk zonnige momenten, maar gedurende de dag neemt de bewolking toe. Het blijft overdag wel op veel plaatsen droog. Het wordt 2-4 graden in Hoog-België en 6-8 in Laag- en Midden-België. In de avond neemt vanaf het zuiden de kans op regen toe.

Na het weekend iets zachter

Volgende week blijft het licht wisselvallig met vooral maandag waarschijnlijk regelmatig regen. Later in de week stijgt de middagtemperatuur naar een graad of 10.

Lees ook het uitgebreide weerbericht België.

Foto: Ben Saanen

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Veel sneeuw Snowplanners

Vooral de hoge gebieden in Oostenrijk hebben kunnen profiteren van de sneeuwdump eerder deze week. In de gebieden die sneeuw …
Lees meer...

 
lewis hamilton-min

Het Formule 1-seizoen zit er bijna op. Er moeten nog twee races worden verreden. Aankomend weekend is Brazilië het strijdtoneel …
Lees meer...