Goed wintersportweer in de Alpen

kids-600x300

Afgelopen dagen is veel sneeuw gevallen in de Alpen. Op een aantal pistes wordt al geskied, maar veel skigebieden zijn nog gesloten. De grote wintersportgebieden die gesloten zijn openen hun pistes nog deze maand of in de eerste week van december. De vooruitzichten voor de start van het wintersportseizoen zien er in ieder geval veel beter uit dan vorig jaar. 

Er wordt al geskied. Uiteraard gaat het voor een groot deel om wintersportgebieden rondom gletsjers, maar ook een aantal andere skigebieden hebben hun deuren al geopend. In Europa zijn dit vooral veel gebieden in Zwitserland en Oostenrijk. In de dalen ligt veelal 10-30cm sneeuw op de pistes, maar hoog in de bergen ligt plaatselijk al meer dan een meter.

Een aantal Oostenrijkse wintersportgebieden die al open zijn:

  • Dachsteingletscher
  • Hintertuxgletscher
  • Kitzbühel / Kirchberg
  • Schladming
  • Sölden – Ötztal Arena

Het wintersportgebied Silvretta Arena (Ischgl / Samnaun) gaat op 23 november open. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn opent op 1 december. Een dag later begint het seizoen in Zillertal Arena (Gerlos).

Webcam screenshot van dinsdagmiddag 14 november, Funpark Idalp (Ischgl) via skiresort.de

In Frankrijk kan al geskied worden in Tignes / Val d’Isère.

Les trois Vallées (Val-Thorens, Courchevel) gaat aanstaande zaterdag open. In Les deux Alpen start het seizoen op 2 december.

Meer sneeuw komend weekend

Deze week is het zonnig en droog in de Alpen. Daar waar voldoende sneeuw ligt en de pistes open zijn kan volop worden genoten. Overdag dooit het in de meeste dalen een paar graden, maar in de nachten vriest het matig tot streng.

Webcam screenshot van dinsdagmiddag 14 november, Val Thorens via valthorens.com

Webcam screenshot van dinsdagmiddag 14 november, Val Thorens via valthorens.com

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag kan in de Franse Alpen wat verse sneeuw vallen. In het weekend wordt sneeuw verwacht in de wintersportgebieden van Oostenrijk. Hierbij valt in de noordelijke regio’s beduidend meer dan ten zuiden van de hoofdkammen. De sneeuwgrens zal vermoedelijk rond 1000 meter liggen.

Betere vooruitzichten dan vorig jaar

Kerst is nog ver weg, maar de sneeuwsituatie is op veel plekken nu al beter dan in de kerstvakantie van 2016. Ook in 2015 lag er tijdens de kerstperiode bijzonder weinig sneeuw in de Alpen.

Geef een reactie via Facebook

Tags:
Sinterklaas2

Komende zaterdag om 13:00 uur meert Sinterklaas aan bij het ponton aan het Steenplein. Het is dan waarschijnlijk nog droog …
Lees meer...

 
5a086aebb63ac_thumb_medium

We hebben een koude zondag achter de rug. Met een noordelijke stroming werd koude lucht vanaf de Noordpool aangevoerd. Daarbij …
Lees meer...