Beste dag van het weekend is zondag

weerfoto130619

Zaterdag is het weerbeeld minder dan zondag. De zon schijnt weliswaar geregeld, maar het komt ook tot buien en daarbij is onweer mogelijk. Vergeleken met vorig weekend zijn de onweersbuien minder hevig. De zondag is beter met flinke zonnige perioden, afgewisseld door een enkele bui.

Na een warme vrijdag met geregeld zon, neemt in de avond de bewolking toe. Vanuit het zuiden volgen later morgenavond buien en daarbij is onweer mogelijk. Deze buien trekken zaterdagochtend naar Nederland weg en daarna is het een aantal uur droog. In de namiddag komt het weer tot buien en ook bij die buien is kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 20-22 graden. Aan zee en in de hogere delen is het maximaal 18-19 graden.

Veel zon op zondag

Zondag ziet het weerbeeld er duidelijk beter uit. Er zijn flinke perioden met zon, maar ook wolkenvelden met kans op een enkele bui. De temperatuur stijgt naar 18-20 graden, in de Kempen wordt het 21-22 graden. Van schaapscheerderskou met veel wolken en een koele noordwestenwind is dit weekend geen sprake.

Volgende week zomerweer

Na het weekend is het zalig zomerweer met flink wat zon. Er is een kleine kans op een bui en het wordt ook weer warmer. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden aan zee en in de Ardennen en naar 24-26 graden elders met de hoogste temperaturen in de Kempen. Woensdag wordt het nog wat warmer en liggen de temperaturen tussen de 25 en lokaal 30 graden. Voor de actuele weersverwachting lees je natuurlijk ons weerbericht.

Foto: Ton Wesselius

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

De achtste race van het seizoen is de GP van Frankrijk. Op het circuit van Le Castellet racen de coureurs …
Lees meer...

 
cycloon-vayu-12-juni-2019

Het noordwesten van India krijgt te maken met zwaar weer. Cycloon Vayu trekt over het westen van de staat Gujarat …
Lees meer...