GP Australië: zonnig en warm

formule 1 australië

Het raceweekend in Melbourne verloopt droog en vrij zonnig. Vooral op de racedag is het behoorlijk warm met circa 28 graden. Toeschouwers ter plaatse moeten wel rekening houden met de hoge zonkracht.

Anderhalve week geleden was het nog zinderend heet in Melbourne. Op 1, 2 en 3 maart kwam de maximumtemperatuur uit op 36-37 graden.

Vrijdag, tijdens de vrije trainingen, is het wisselend bewolkt. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt rond 21 graden.

Zaterdag, tijdens de 3evrije training en de kwalificatie, is het zonniger en wordt het een stuk warmer. De middagtemperatuur komt uit rond 26 graden.

Zonnig en warm tijdens de race

Zondag verloopt zonovergoten en flink warm. Tijdens de race is het circa 28 graden. De luchtvochtigheid is niet al te hoog en daardoor is het prima uit te houden. Bovendien waait er een matige zuidoostenwind.

Zonkracht 8

Bij zonnig weer schijnt de zon in Melbourne aan het begin van de middag met zonkracht 8. Zonder antizonnebrandmiddelen kan je dan zeer snel verbranden. Dit geldt sowieso voor beide weekenddagen, maar ook vrijdag schijnt de zon tijdens zonnige momenten met zonkracht 8.

Foto: EPA

Geef een reactie via Facebook

Tags:

Het lenteachtige weer begint pas volgende week en dit weekend kunnen we regen verwachten. Toch valt op beide dagen vooral …
Lees meer...

 
wintersport-alpen

Tot en met vrijdagmiddag valt veel sneeuw in de Alpen. In de noordelijke regio’s van Frankrijk, het noorden en westen …
Lees meer...