Valentijnsdag droog met zonnige perioden

silhouette of elderly couple in sky

Plannen aan het maken voor Valentijnsdag? De meteorologen van Meteovista adviseren een romantische wandeling. Het wandelweercijfer scoort in vrijwel het hele land een 9 of een 10. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. De meeste bewolking trekt over het westen en over de gebieden langs de Franse grens. In het noordoosten laat de zon zich het vaakst zien. Het wordt 6 à 7 graden in Laag-België en 2-4 ten zuiden van Samber en Maas. In de Hoge Venen wordt het 0 graden.

Komende nacht vriest het op veel plaatsen licht. Aan zee ligt de temperatuur rond het vriespunt en in de Ardennen kan het matig vriezen met minima tussen -5 en -8 graden. De nacht- en de dagtemperaturen zijn (vrij) normaal voor half februari. Er waait morgen een zwakke tot matige zuidelijke wind, waardoor het ’s middags in Laag-België aanvoelt als 0 tot +2 graden. In de Ardennen voelt het aan als -4 graden.

In 2017 lenteachtig op Valentijnsdag

Vorig jaar verliep Valentijnsdag zonovergoten en uitzonderlijk zacht. De temperatuur steeg op grote schaal naar 12-15 graden. In Ukkel werd het 16,3 graden en Lobbes (Henegouwen) noteerde zelfs 16,6 graden. Ook op 15 februari leek het wel lente met op veel plaatsen maxima van ruim 15 graden.

 

 

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
wintersport Alpen

Op veel plaatsen ligt op dit moment twee keer zoveel sneeuw als vorig jaar. In Frankrijk is het sneeuwdek gemiddeld …
Lees meer...

 
pyeongchang2-1280x600

Komende dagen zal het op de Olympische Spelen opnieuw lastig worden om de skinummers door te laten gaan. Het waait …
Lees meer...