Zomer doet een stapje terug: vrij koel en wisselvallig weer

Slecht nieuws voor liefhebbers van droog, warm en zonnig zomerweer: komende tijd is het buiig, vrij koel en vaak ook somber. De maximumtemperatuur komt beneden normaal uit. Voor wie nog op vakantie gaat in eigen land moet dagelijks rekening houden met buien.

Voor het eerst in een maand tijd breekt een lange periode met koeler weer dan normaal aan. Vandaag komen de maxima nog uit op 19-24 graden. Dit zijn normale waarden voor deze tijd van het jaar. Morgen wordt het merkbaar koeler. In Limburg kan het kwik lokaal nog naar 20 graden stijgen, maar in de rest van het land wordt het 18 à 19 graden. In de Oostkantons wordt het zelfs vrij fris met 15-17 graden.

Typisch Belgisch zomerweer

De komende tijd blijft het weerbeeld bestaan uit zon, stapelwolken en regelmatig buien. Zo nu en dan is een klap onweer mogelijk. De maxima komen met 18-22 graden lager uit dan de gebruikelijke waarden voor half augustus. In het weekend kan het tijdelijk 1-2 graden warmer worden, maar daarna blijven de maxima weer rond 20 graden uitkomen. In de loop van volgende week lijkt het iets warmer te worden, maar de kans op zomers warm, zonnig en droog zomerweer blijft voorlopig zeer klein.

Alle details voor jouw regio lees je in ons weerbericht.

Foto: Jannes Wiersema

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Houd je poncho paraat, want deze editie van Pukkelpop verloopt wisselvallig. Vooral zaterdag verwachten we veel buien in Kiewit. Gelukkig …
Lees meer...

 

Japan kan zich voorbereiden op een tyfoon. Tropische storm Krosa bevindt zich nu nog op de Filipijnenzee en ontwikkelt zich …
Lees meer...