Krosa stevent af op Japan en wordt tyfoon

Japan kan zich voorbereiden op een tyfoon. Tropische storm Krosa bevindt zich nu nog op de Filipijnenzee en ontwikkelt zich de komende dagen zeer waarschijnlijk tot een tyfoon van de lichtste categorie. Deze bereikt het zuiden van Japan woensdagavond laat.  

Na Lekima dient zich al een volgende tyfoon aan: Krosa. Op 10 augustus ontstond Krosa als tropische storm. Momenteel ligt deze boven de Filipijnenzee, maar de verwachting is dat deze in de nacht van 14 op 15 augustus boven de zuidelijke eilanden Kyushu en Shikoku ligt. De tyfoon trekt verder over het zuidelijke deel van het hoofdeiland en vervolgt zijn pad over de Oostzee. Ook Zuid-Korea kan een aardige tik meekrijgen van Krosa. Over de Oostzee zwakt de tyfoon waarschijnlijk weer af tot een tropische storm.

Categorie 1 tyfoon

In tegenstelling tot Lekima die zich uiteindelijk ontwikkelde tot een categorie 4 supertyfoon, is de verwachting dat Krosa uitgroeit tot een categorie 1 tyfoon. Dit is de lichtste categorie. In Japan kunnen zeer zware windstoten voorkomen van 120 km/uur. Daarnaast kan lokaal in 1 uur tijd meer dan 120 mm regen vallen.

Meer weten over orkanen? Lees dan het volgende artikel: Alles wat je wilt weten over orkanen.

Foto: EPA

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Slecht nieuws voor liefhebbers van droog, warm en zonnig zomerweer: komende tijd is het buiig, vrij koel en vaak ook …
Lees meer...

 
FYROM NATURE PERSEID SHOWER

Dinsdagnacht krijgen we het jaarlijkse hoogtepunt van de vallende sterren van de Perseïden. Helaas is de maan nagenoeg vol waardoor …
Lees meer...