Zacht weer tijdens tweede paasvakantieweek

Voor zin heeft om deze paasvakantie lekker te kunnen genieten van zonnig lenteweer, heeft volgende week geluk. Na een fris weekend, wordt het komende week flink warmer. Het blijft overwegend droog met regelmatig ruimte voor de zon. Aan het eind van de week wordt het 14-20 graden.

Het weekend begint met licht wisselvallig en vrij koud lenteweer. Zaterdagochtend zijn er zonnige perioden, maar later ontstaan stapelwolken en is er kans op een bui. Met 6-8 graden is het kouder dan normaal en in Hoog-België wordt het een graad of 2. Zondag blijft het waarschijnlijk droog en is er naast wat bewolking ook ruimte voor de zon. Het wordt 8-11 graden en met de matige noordoostenwind is het voor het gevoel fris.

Na het weekend keert het zachte lenteweer terug. Maandag draait de wind naar het oosten en komt de maximumtemperatuur uit op 11 graden in de Oostkantons tot 16 graden in het noorden van het land. Het wordt zelfs iets zachter dan normaal is voor deze tijd van het jaar. Normaalgesproken wordt het halverwege april 9-14 graden. In de loop van de week komen de maxima zelfs uit op 14-20 graden. Het is dan heerlijk weer voor een fietstocht of een flinke wandeling. Regelmatig is er veel ruimte voor de zon en de kans op neerslag is vrijwel de hele week klein. Op woensdag en vrijdag kan lokaal wel een spatje regen vallen. In het paasweekend neemt de kans op buien toe, maar blijft er geregeld ook ruimte voor de zon.

Foto: Jannes Wiersema

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Voor wie het komende weekend nog even goed van de paasvakantie wil genieten heeft geluk! Het wordt stralend zonnig weer …
Lees meer...

 

Het is koud voor half april en zaterdag wordt de koudste dag. Het wordt dan slechts 2-4 graden in de …
Lees meer...