Volgende week zomers warm met veel zon

Lente.jpeg

Het wordt volgende week zomers! De zon zal uitbundig schijnen en het binnenland maakt kans zomerse temperaturen van 25 graden of meer. Aan zee liggen de maxima rond 20 graden. Deze namiddag en vanavond moeten we rekening houden met lokaal hevige regen- en onweersbuien. Komend weekend liggen de maxima tussen 16 en 22 graden. Op beide dagen is er regelmatig ruimte voor de zon, maar ook kans op enkele buien. 

Na het weekend wordt een hogedrukgebied boven Noord- en Oost-Europa steeds meer bepalend voor het weer in ons land. We krijgen te maken met droge oostelijke winden. Maandag is er een mix van zon, wolkenvelden en in het zuiden mogelijk zeer lokaal nog een bui. De dagen daarna verlopen waarschijnlijk zonovergoten. Geleidelijk stroomt warmere lucht over het land. Dinsdag wordt het op grote schaal 20-23 graden. Aan zee blijft de temperatuur nog iets achter met circa 18 graden.

Vanaf woensdag lijkt het wel zomer! Het wordt ongeveer 20 graden in de kustregio, 22 in Brugge, Kortrijk en de Ardennen en 23-25 in het centrum en de Kempen. Ter vergelijk: een normale middagtemperatuur voor deze tijd van het jaar in het centrum is 14 graden.

Deze namiddag en avond regen- en onweersbuien

Vanmiddag ontstaan (onweers)buien. Daarbij is kans op veel regen in korte tijd. Ook kan het lokaal hagelen en is er kans op zware windstoten. Aan zee is het fris met slechts 12-13 graden. In de rest van het land is het vanmiddag 14-17 graden.

Vanavond trekken vooral over de westelijke helft nog enkele regen- en onweersbuien. In het oosten wordt het droog en klaart het op. Later op de avond zullen de buien ook in het westen grotendeels verdwijnen. Komende nacht zijn er heldere perioden waarin mistbanken kunnen ontstaan. De temperatuur daalt naar 6-9 graden. In de Hoge Venen kan het afkoelen naar een graad of 3.

Morgen begint de dag op veel plaatsen grijs met mist en lage bewolking. Gedurende de dag breekt steeds vaker de zon door en in de namiddag neemt vooral in de oostelijke helft de buienkans toe. De maxima komen uit tussen 14 graden aan de kust en 19 graden in Limburg.

Weekend met zon, maar ook enkele buien

Zaterdag zijn er zonnige perioden en wordt het behoorlijk warm. De maxima komen uit op 16 graden In de Ardennen tot 20 in Limburg. Later op de dag neemt de bewolking toe en in de avond is er kans op een enkele bui.

Zondag wordt het nog wat warmer met 18 graden in de Ardennen en aan zee, 20 graden in Brussel en 21-22 in Limburg. In de ochtend zijn er wolkenvelden en daar kunnen een paar buien tussen zitten. Later op de dag gaat op steeds meer plaatsen de zon schijnen.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Za_01_April_2017_Janes_Wiersema_001_3600_x_2023

Flinke hoeveelheden Saharazand trekken komende dagen over Centraal-Europa. In  Zuidoost-Frankrijk en grote delen van Italië is de zon veel minder fel en is …
Lees meer...

 
Droog voorjaarsweer met zon Brugge.jpg

Het laatste deel van de paasvakantie is het iets warmer dan normaal. Donderdag zijn de maxima met 17-18 graden wel …
Lees meer...