Volop zomer in Zuid-Europa

The beaches of Costa Brava in Lloret de Mar, Spain.

In de vakantiegebieden in het zuiden van Europa is het volop zomer. In de badplaatsen van Spanje, Zuid-Frankrijk, Italië en Griekenland liggen de maxima rond 30 graden. Aan de Turkse kust en ook in de binnenlanden van alle Zuid-Europese landen wordt het nog heter. In Centraal-Europa is het ook zomers, maar komen vrijdag en dit weekend ook enkele onweersbuien voor. 

Voor zonaanbidders die komende dagen naar Zuid-Europa vertrekken is er goed nieuws. Het is overal zonovergoten en warm. Aan de zuidkust van Portugal is het dit weekend nog ‘slechts’ 25 graden, maar klimt de maximumtemperatuur volgende week naar 30 graden. In de badplaatsen in Spanje, Zuid-Frankrijk, Italië en Griekenland liggen de maxima veelal tussen 29 en 34 graden. Nog heter is het aan de zuidkust van Turkije. Lokaal tikt het kwik daar 40 graden aan.

Ook dichter bij huis zomers

In grote delen van Duitsland, Midden-  en Noordoost-Frankrijk is het dit weekend ook volop zomer met maxima rond 30 graden en veel zon. Begin volgende week is kans op een lokale onweersbui, maar het blijft zomers warm. In de kustplaatsen van Bretagne en Normandië is het prima weer met veel zonneschijn en maxima rond 25 graden. Zelfs in Engeland is het volop zomer met veel zon en maxima van 25-30 graden. In Wales en Schotland is het vaker bewolkt, valt soms regen en liggen de maxima tussen 18 en 25 graden.

Drukte verwacht in Duitsland en de Alpenlanden

Vooral vrijdagmiddag en –avond en zaterdag overdag wordt drukte verwacht op de wegen naar het zuiden. In Frankrijk, Duitsland en Zwitserland is het dan droog en zonnig zomerweer met in de middag temperaturen rond 30 graden. In de bergen is het uiteraard wat minder heet. Ook in Oostenrijk, Slovenië en het noordoosten van Italië is het behoorlijk warm met 25-28 graden. Vooral vrijdag is daar kans op fikse onweersbuien en ook zaterdag komt het lokaal nog tot een stevige bui. Dit kan extra vertraging opleveren op de wegen.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
happy teenagers playing at the sea

Vakantiegangers in eigen land kunnen rekenen op een aantal warme en zonnige dagen. Vooral zondag en maandag wordt het heet …
Lees meer...

 
b640300

Mensen die de voetbalmatch morgenavond buiten willen bekijken doen er goed aan de neerslagradar in de gaten te houden. Er …
Lees meer...