Vakantieweerbericht: wisselvallig zomerweer

weerfoto110719BE

Vakantiegangers in België moeten geduld hebben voor zonnig en zomers warm zomerweer. De eerste dagen komt het tot buien met landinwaarts kans op onweer. Vanaf zondag is het een aantal dagen droog met geregeld zon, maar door een noordwestenwind is het aanvankelijk wel vrij fris. Pas vanaf woensdag wordt het warmer en keert het zomergevoel terug.

Vakantiegangers in eigen land krijgen de eerste dagen wisselvallig zomerweer. Tot en met zaterdag komt het regelmatig tot buien en in het oosten is daarbij onweer mogelijk. In het westen valt het met de buiigheid mee en schijnt vaker de zon.

De temperatuur stijgt vrijdag naar 20 graden aan zee en naar 22-24 graden in het centrum. Zaterdag zijn de maxima met 19-22 graden wat lager. In de Ardennen en Hoge Venen wordt het dan niet warmer dan 17-18 graden.

Overwegend droog vanaf zondag

Vanaf zondag zijn de neerslagkansen klein. Aanvankelijk is het, door een frisse noordwestenwind, nog aan de koele kant met 19-21 graden, maar halverwege de week wordt het wat warmer. Aan zee en in de hogere delen kan het vanaf woensdag 21-22 graden worden, elders zijn maxima van 24-26 graden mogelijk. Wel neemt dan de buienkans weer toe.

Foto: Ben Saanen

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
A lunar eclipse occurs when the Moon passes directly behind the Earth

Dinsdagavond is bij voldoende opklaringen vanuit ons land een gedeeltelijke maansverduistering te zien. Tussen 22:00 uur en 2:00 uur komt …
Lees meer...

 
Barcelona beach spain

Voor zonnig weer en hoge temperaturen kun je terecht in Zuid-Europa. In het binnenland van Spanje is het met 40 …
Lees meer...