Koud weekend, zaterdag mogelijk smeltende sneeuw

Het is koud voor half april en zaterdag wordt de koudste dag. Het wordt dan slechts 2-4 graden in de Ardennen en 6-8 graden in Vlaanderen. Zaterdag is bovendien kans op lokale winterse buien met hagel en (smeltende) sneeuw. Zondag wordt het met 6-11 graden iets minder koud en blijft het op veel plaatsen droog met zon.

Het is nu al vrij koud. De gebruikelijke middagtemperatuur half april is 9-14 graden, maar dit halen we tot en met zondag niet. Vanmiddag is het 6-11 graden, morgen wordt het nog slechts 5-10 graden. Ook komt het komende nachten op uitgebreide schaal tot vorst. In de Oostkantons is zelfs kans op matige vorst.

Kans op sneeuw, vooral in het oosten

Zaterdag wordt het 2 graden in de Hoge Venen tot maximaal 8 graden in Vlaanderen. Daarbij waait er een matige noordoostenwind. De gevoelstemperatuur komt maar net boven het vriespunt. In het westen schijnt de zon vaker dan in het oosten. Naast zon ontstaan enkele buien en daarbij is kans op hagel. In een intensere bui kan ook wat smeltende sneeuw tussen de regendruppels en hagelkorrels zitten. In de hoge delen van de Ardennen is de kans op (smeltende) sneeuw beduidend groter en kan het zelfs regionaal even wit worden.

Zondag wordt het iets minder koud met 7-11 graden. Toch is het door de noordoostenwind in de namiddag voor het gevoel slechts een graad of 5. Het blijft op de meeste plaatsen droog met in het westen meer zon dan in het oosten.

Eind volgende week behoorlijk warm

Na het weekend loopt de temperatuur geleidelijk op. Maandag is het nog 11-14 graden, donderdag kan het regionaal 20 graden worden. Er is veel ruimte voor de zon en er trekken enkele wolken over het land. Aanvankelijk is het droog, maar in de loop van de week neemt de kans op een (onweers)bui toe.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Voor zin heeft om deze paasvakantie lekker te kunnen genieten van zonnig lenteweer, heeft volgende week geluk. Na een fris …
Lees meer...

 

Tijdens het raceweekend is het droog en is er veel ruimte voor de zon. Tijdens de eerste en tweede vrije …
Lees meer...