F1 seizoen zou starten in Australië met droog weer

F1australie-min

Door het coronavirus is de F1 wedstrijd uiteindelijk niet doorgegaan. Hieronder staat nog het oorspronkelijke bericht.

Komend weekend begint het Formule 1 seizoen weer en sinds 2011 is de start in Australië en dat is ook dit jaar weer het geval. Het weerbeeld laat een mix zien van zon en wolkenvelden. Op een enkel buitje tijdens de vrije trainingen na blijft het droog. Het is vrijdag met 29 graden zomers warm, in het weekend is het veelal 19-20 graden. Bezoekers moeten wel rekening houden met hoge zonkracht.

De start van het seizoen begint met hoge temperaturen op vrijdag. Tijdens de vrije trainingen op het circuit Albert Park in Melbourne schijnt af en toe de zon. Er zijn ook wolkenvelden en er is kans op een bui. De temperatuur stijgt naar ongeveer 29 graden. Zaterdag, tijdens de 3e vrije training en de kwalificatie, is er een hele kleine kans op een bui. De zon schijnt ook van tijd tot en het wordt maximaal 19 graden.

Droge openingsrace

Tijdens de race op zondag, start zondagochtend 6:10 uur Nederlandse tijd, is het droog en schijnt geregeld de zon. De temperatuur stijgt naar ongeveer 20 graden en er waait een matige zuidoostenwind.

Hoge zonkracht

De zon schijnt vaak en de zonkracht is hoog. Met een zonkracht van 7 tot 8 kan de onbeschermde huid snel verbranden. Bezoekers moeten zich dan ook goed insmeren. Foto: EPA

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Wie uitkijkt naar de lente zit komend weekend goed. De kans op buien neemt af en zondag blijft het op …
Lees meer...

 

Komend weekend is het weer heel wisselend. Zaterdag kunnen we zonnige perioden verwachten en blijft het op een enkele bui …
Lees meer...