Waarschijnlijk droog tijdens GP Groot-Brittannië

GREAT BRITAIN FORMULA ONE GRAND PRIX

Zon, stapelwolken en gematigde temperaturen van 22 graden. Dat zijn de ingrediënten van het weer tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De trainingen en kwalificatie maken kans op een bui, maar tijdens de race blijven de regenbanden in het rek. De wind houdt zijn adem in en is slechts matig van kracht.

Een race in Groot-Brittannië brengt vaak een buiendreiging met zich mee. Tijdens de eerste vrij training kunnen de coureurs zeker te maken krijgen met een bui en ook zaterdag is het niet gegarandeerd droog. De kaarten zijn voor zondag veel beter geschud, want dan blijft het droog.

Door een koele noordenwind hoeven we van de temperatuur geen hoogstandjes te verwachten. Tijdens de eerste vrije training is het 23-24 graden en in het weekend daalt de temperatuur naar 22 graden. Vrijdag en zaterdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en kan een bui over het circuit van Silverstone trekken. De buienkans neemt in het weekend af en dat betekent een droge race op zondag. Daarbij kunnen we flinke zonnige perioden verwachten en daarmee is het uitstekend weer.

Foto: EPA

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Barcelona beach spain

Voor zonnig weer en hoge temperaturen kun je terecht in Zuid-Europa. In het binnenland van Spanje is het met 40 …
Lees meer...

 
wielrennen

De Tour de France begon dit jaar zonnig en ook deze namiddag en morgen verlopen de etappes zonovergoten. Bij de …
Lees meer...