GP in Shanghai verloopt zonnig en droog

Tijdens het raceweekend is het droog en is er veel ruimte voor de zon. Tijdens de eerste en tweede vrije training schijnt de zon volop. Op zaterdag en zondag zijn er een paar stapelwolken. De zonkracht is zeer fel waardoor de huid heel snel kan verbranden. Met maxima van 18-20 graden en weinig wind is het prima weer op het circuit.

In Shanghai is het droog en schijnt de zon volop tijdens de vrije trainingen op vrijdag. Ook tot aan deze trainingen valt er geen regen, dus het circuit zal droog zijn. Vrijdagochtend staat er een zwakke tot matige oostenwind (2-3 Bft). Met een maximumtemperatuur van 18 graden is de temperatuur in Shanghai normaal voor deze tijd van het jaar.

Zaterdag is het opnieuw een droge dag. Tijdens de derde vrije training en de kwalificatie is er veel ruimte voor de zon, maar is er ook een aantal stapelwolken. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten. Het wordt een graad of 20.

Tijdens de race op zondag is er wat meer zon dan op zaterdag. Er staat een noorden- tot noordoostenwind en deze kan net iets krachtiger zijn dan de dagen daarvoor, 3-4 Bft. Tijdens de race blijft het wederom droog. Met een maximumtemperatuur van 19 graden is het niet heet, maar met een zeer sterke zonkracht (UV-index 9) zullen toeschouwers niet snel door hebben dat ze verbranden.

Foto: EPA

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Het is koud voor half april en zaterdag wordt de koudste dag. Het wordt dan slechts 2-4 graden in de …
Lees meer...

 

Buien kleuren zondag mogelijk de finale van de Ronde van Vlaanderen. Het grootste deel van ‘De Ronde’ verloopt droog met …
Lees meer...