Warm weekend met regen

Warmteliefhebbers hebben dit weekend geluk. De maxima komen dit weekend uit boven normale waarden voor deze tijd van het jaar. Zondag kan het lokaal zelfs 23 graden worden. Wel is het verstandig om de radar in de gaten te houden, want er is ook regen op komst.

Morgen is het onstuimig met een matige tot vrij krachtige wind. Vooral aan de kust kan het flink waaien. Wie droog op het werk of school wil komen doet er verstandig aan om een regenpak aan te doen. In de nacht naar zaterdag neemt de wind wat in kracht af, maar de kans op buien blijft aanwezig.

Regen op zaterdag

Zaterdag is het in het westen en noorden bewolkt en zijn er perioden van regen. In het zuiden en oosten is geregeld ruimte voor de zon en is het prima weer. Hier blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral in het uiterste zuidoosten kan heerlijk worden genoten van de zon. Het kwik stijgt naar 15-16 graden in de Ardennen. In de rest van het land wordt het 17-18 graden. Aan de kust wordt het een graad of 16.

Warme zondag

Zondag loopt de temperatuur op naar 19-20 graden in de Oostkantons en aan de kust. Op grote schaal wordt het 21-22 graden. In Limburg kan het lokaal maar liefst 23 graden worden. De dag begint met brede opklaringen, maar gedurende de dag neemt de bewolking vanaf het westen toe. Daarbij trekken enkele buien over het land. Het oosten kan het langst genieten van de zon. In de loop van de namiddag neemt ook hier de bewolking toe en valt van tijd tot tijd regen.

Komende week enkele graden koeler

Na zondag wordt het een paar graden koeler. Maandag kan het op een aantal plaatsen met 20 graden nog een warme dag worden. Daarna komen de maxima uit op 15-17 graden. Het wisselvallige weer houdt nog even aan.

Lees ook het actuele weerbericht.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
alpen-hein-lafeber

In grote delen van de Alpen valt dit weekend hoog in de bergen een dik pak sneeuw. Afgelopen dagen is …
Lees meer...

 
Japan BE-min

Op het westelijk deel van de Grote Oceaan ligt momenteel supertyfoon Hagibis. Deze tyfoon trekt noordwaarts en bereikt zaterdag Japan …
Lees meer...