Vanaf zondag tijdelijk kouder

Vrij_01_Dec_2017_Jannes_Wiersema_038_gtrz3l

De temperatuur gaat dit weekend omlaag. De wind draait naar het noordoosten, waardoor het zondag overdag 2-5 graden wordt en in de daaropvolgende nachten lokaal kan vriezen. Na een grijs weekend schijnt maandag af en toe de zon. Vanaf dinsdag is er meer bewolking en daarna worden de nachten minder koud. Overdag is het 3 tot 7 graden en geleidelijk stijgt de kans op regen.

In het weekend is het overwegend grijs en daarbij valt af en toe wat neerslag. Met 5-7 graden is het zaterdag net iets warmer dan normaal. In de ochtend en de eerste uren van de middag staat er weinig wind. ‘s Middags draait de wind naar het noordoosten en wordt matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust.

In de nacht naar zondag valt soms een beetje regen. De temperatuur daalt naar 0 tot 2 graden, waardoor in het oosten lokaal wat smeltende sneeuw kan vallen. In Hoog-België is een kleine kans op gladheid.

Zondag wordt het 2 graden in de Hoge Venen en 3 tot 5 graden in Laag-België. In de ochtend en aan het begin van de middag valt af en toe regen of smeltende sneeuw, maar later op de dag wordt het op steeds meer plaatsen droog. Door een matige tot vrij krachtige noordoostenwind is het guur weer en de gevoelstemperatuur ligt in de middag rond, of iets onder het vriespunt.

Koud met tijdelijk zon

In de nacht naar maandag gaat het in het noorden en in Hoog-België een graadje vriezen. Maandag zijn er zonnige perioden en trekken vooral over het zuiden ook wolkenvelden. In de middag stijgt de temperatuur naar 4-5 graden, maar op plaatsen met weinig zon is het enkele graden kouder.

Ook dinsdag begint de dag koud met temperaturen rond, of net boven het vriespunt. Er zijn dan veel wolkenvelden de temperatuur stijgt naar 2 tot 6 graden.

De dagen daarna is het met 3 tot 7 graden iets zachter. In de nacht kan de temperatuur tot dicht bij het vriespunt dalen, maar het gaat niet op grote schaal vriezen. Het weerbeeld is vrij eentonig met veel bewolking en weinig zon. Lokaal kan een spatje regen vallen en in het tweede weekend van de maand neemt de kans op regen toe.

Foto: J. Wiersema

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Winter in alps

In delen van de Zwitserse regio’s Wallis en Tessin en grote delen van de Italiaanse Alpen wordt zeer veel neerslag …
Lees meer...

 
Stormschade

Afgelopen nacht trok een felle buienlijn over het land. Daarbij kwam het tot onweer, hagel en zeer zware windstoten. In …
Lees meer...